Valmistusohje

1 dl cashewpähkinöitä
50 g tummaa suklaata
n. 150 g pehmeitä kuivattuja karpaloita
6 dl kaurahiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl siirappia
2 munaa

  1. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, karpalot, pähkinät, suklaa, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, siirappi ja munat. Kaada ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa seos 12-15 pieneen kekoon pelleille leivinpaperin päälle. Muotoile kasat suorakaiteen muotoisiksi patukoiksi. Käytä apuna esimerkiksi aterimia, kahdella veitsellä muotoilu onnistuu hyvin.
  4. Paista patukoita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna patukoiden rauhassa jäähtyä pellillä, niin niistä tulee kiinteitä. Pakkaa jäähtyneet patukat eväsrasiaan tai syö välipalaksi kotona tai omalla pihalla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 223 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 23.6 mg
  • Natrium 17 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 15.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Rasva 10.1 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!