Erämiehen muikkupata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/06/muikkupata.jpg
Erämiehen muikkupata
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500g perattuja muikkuja
150g pekonia
1-2 sipulia lohkoina tai silputtuna
suolaa
tilliä
mustapippuria
2 dl kalalientä tai valkoviiniä
- Paista paloitellut pekonit kevyesti padassa. Lisää peratut muikut kerroksittain pekonin, sipulin ja mausteiden kanssa pataan. Lisää lopuksi kalaliemi tai valkoviini.
- Kypsennä miedolla lämmöllä uunissa 1-1½ tuntia, kunnes muikun ruodot ovat ihan pehmenneitä. Jos valmistat ruoan annosvuoissa, kypsymisajaksi riittää tunti.
Testattu Marttakeittiössä