Gnocchi-kalavuoka

4 annosta

Valmistusohje

1 prk (400 g) tomaattimurskaa (valkosipuli)
1 prk (150/115 g) järvikalasäilykettä
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
500 g gnoccheja
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
öljyä

  1. Voitele vuolukivipata (2,5 l) öljyllä. Kaada padan pohjalle tomaattimurska.
  2. Lisää kalasäilyke pataan liemineen ja sekoita kalat tomaattimurskan sekaan. Lisää suolaa ja pippuria.
  3. Lisää raa’at gnocchit ja kerma pataan. Tarkista, että gnocchit peittyvät nesteen alle, huuhtele tomaattimurskapurkki tarvittaessa vedellä ja lisää se pataan.
  4. Lisää juustoraaste ja sekoita.
  5. Paista gnocchi-kalapataa takassa noin 30–40 minuuttia 200 asteessa. Anna laatikon vetäytyä hetki.
  6. Tarjoa salaatin kanssa.

Mitä gnocchit ovat?
Gnocchit ovat pieniä taikinamykyjä, jotka valmistetaan tyypillisesti perunasta. Niitä käytetään pastan tapaan lisäkkeenä. Gnoccheja voi valmistaa itse sekä ostaa valmiina kaupasta. Valmiita gnoccheja myydään kylmähyllyssä ja kuiva-aineosastolla. Tämä resepti on tarkoitettu kotivaraksi, ja siinä on hyödynnetty huoneenlämmössä säilyviä gnoccheja.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä gnocchi-kalavuoan valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.05 kg CO2 ekv
  • Energia 529 kcal/annos
  • Rasva 15.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Proteiini 26.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 75.7 g
  • Sokerit 5.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 1183.8 mg
  • Kalsium 290.4 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • C-vitamiini 14.1 mg