Hernerisotto
Raikas risotto herneistä! Kesäaikaan voit valmistaa risoton myös tuoreista herneistä. Riivi herneet paloista, ja keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä ennen risottoon lisäämistä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Äitienpäivä
Valmistusohje
2 pss pakasteherneitä
2 salottisipulia
4 rkl margariinia
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
n. 1 l kasvislientä
2 dl pecorinoa tai parmesaania raastettuna
mustapippuria myllystä
Päälle:
n. 2 dl tuoretta basilikaa tai minttua hienonnettuna
1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta puolet sulatetuista herneistä sauvasekoittimella. Mikäli herneet eivät soseudu, lisää joukkoon tilkka vettä. Siirrä syrjään
odottamaan.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Sulata margariini kasarissa tai kattilassa. Lisää joukkoon öljy. Lisää riisit ja hienonnetut salottisipulit, kuullota. Lisää valkoviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut. Lisää suola.
3. Lisää hiljalleen lämmintä kasvislientä risoton joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen osuus on imeytynyt. Hämmennä tarvittaessa. Kypsennä risottoa keskilämmöllä, kunnes riisit alkavat olla kypsiä. Ole tarkkana, ettet kypsennä risottoa liikaa.
4. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon soseutetut herneet. Lisää mukaan myös kokonaiset herneet. Kuumenna.
5. Lisää joukkoon juusto sekä mustapippuria myllystä. Laita päälle hienonnettua basilikaa tai minttua. Tarkista maku. Risoton kuuluu jäädä löysäksi. Risotto on ruokalaji, joka ei odota ruokailijaa – se tulee nauttia heti.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 641 kcal/annos
- Rasva 20.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 18.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 84.2 g
- Sokerit 9.2 g
- Kuitu, kokonais- 6.2 g
- Natrium 1940.7 mg
- Kalsium 305.8 mg
- Rauta 5.1 mg
- C-vitamiini 29.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausMustapippuri
-
0.84 cupJuustoa, parmesan, raastettu
-
0.84 cupValkoviini, kuiva
-
1 iso annos (100.0 g)Basilika, tuore
-
4.2 cupKasvisliemi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1.69 cupRiisi puuroutuva
-
2 rklRypsiöljy
-
4 rklMargariini 40%, lätta
-
140 gSalottisipulia
-
400 gHerne