Jauhelihaohratto 10:lle

10 annosta

Valmistusohje

10 hengen annos

2–3 sipulia
n. 500 g jauhelihaa
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 8 dl vettä
1–2 lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(ripaus suolaa)
2 pss (400 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
hyppysellinen kanelia ja oreganoa

1. Hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipuli.
3. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, vesi ja liemikuutio.
4. Mausta pippurilla ja paprikajauheella. Sekoita.
5. Anna hautua noin puoli tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
6. Lisää pakastekasvikset, kaneli ja oregano.
7. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku.

Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 133 kcal/annos
  • Rasva 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 410.2 mg
  • Kalsium 17.4 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 18 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus