Jauhelihaohratto 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Ohratto.jpg
-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
- Ohjeet 10 hengelle
Valmistusohje
10 hengen annos
2–3 sipulia
n. 500 g jauhelihaa
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 8 dl vettä
1–2 lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(ripaus suolaa)
2 pss (400 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
hyppysellinen kanelia ja oreganoa
1. Hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipuli.
3. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, vesi ja liemikuutio.
4. Mausta pippurilla ja paprikajauheella. Sekoita.
5. Anna hautua noin puoli tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
6. Lisää pakastekasvikset, kaneli ja oregano.
7. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 12.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 410.2 mg
- Kalsium 17.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 18 mg
Ainesosat
-
400 gPakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
-
1/2 tlOregano, kuivattu
-
1/5 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlPaprikajauhe
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 1/2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
500 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus