Valmistusohje

10 hengen annos

2–3 sipulia
n. 500 g jauhelihaa
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 8 dl vettä
1–2 lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(ripaus suolaa)
2 pss (400 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
hyppysellinen kanelia ja oreganoa

1. Hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipuli.
3. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, vesi ja liemikuutio.
4. Mausta pippurilla ja paprikajauheella. Sekoita.
5. Anna hautua noin puoli tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
6. Lisää pakastekasvikset, kaneli ja oregano.
7. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku.

Ainesosat

  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 500 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 1/2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Paprikajauhe
  • 1/5 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1/2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 400 g
    Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika

Reseptin ravintosisältö

Energia 133 kcal/annos
  • C-vitamiini 18 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 17.4 mg
  • Natrium 410.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 5.3 g
Jaa sivu