Valmistusohje

1 porkkana
1 appelsiini
1 ruukku rapeaa salaattia
300 g punakaalia
1 pieni punasipuli
75 g saksanpähkinöitä
10 kuivattua aprikoosia
1 granaattiomena
Kastike:
2–3 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

  1. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori appelsiini. Leikkaa lohkojen pinnalta kalvot. Leikkaa lohkot paloiksi.
  2. Leikkaa salaatti karkeaksi rouheeksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
  3. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Suikaloi aprikoosit.
  4. Halkaise granaattiomena ja leikkaa molemmat puolikkaat neljään lohkoon. Koputa isolla lusikalla lohkon kuoreen napakasti lautasen tai leikkuulaudan päällä, jolloin siemenet irtoavat.
  5. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja kaada kastike salaattiainesten joukkoon.
  6. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu