Jouluinen punakaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/12/jouluinen_punakaalisalaattiMartat_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Maidoton
- Munaton
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 porkkana
1 appelsiini
1 ruukku rapeaa salaattia
300 g punakaalia
1 pieni punasipuli
75 g saksanpähkinöitä
10 kuivattua aprikoosia
1 granaattiomena
Kastike:
2–3 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori appelsiini. Leikkaa lohkojen pinnalta kalvot. Leikkaa lohkot paloiksi.
- Leikkaa salaatti karkeaksi rouheeksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Suikaloi aprikoosit.
- Halkaise granaattiomena ja leikkaa molemmat puolikkaat neljään lohkoon. Koputa isolla lusikalla lohkon kuoreen napakasti lautasen tai leikkuulaudan päällä, jolloin siemenet irtoavat.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja kaada kastike salaattiainesten joukkoon.
- Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.