Valmistusohje

21/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
11/2 tl kardemummaa
100 g  margariinia
7 dl gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun: rusinoita
Voiteluun: munaa tai sulatettua laktoositonta margariinia

1. Liota hiiva haaleaan veteen.
2. Lisää suola, sokeri, kardemumma, pehmeä margariini sekä jauhoseos.
3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen kohota 1/2 tuntia.
4. Leivo taikinasta öljytyin käsin pikkusormen paksuisia säikeitä. Muotoile säikeistä joulupullia. Jos säikeitten tekeminen käsissä on hankalaa, käytä apuna kevyesti öljyttyä leikkuulautaa.
5. Koristele pullat rusinoilla ja kohota ne.
6. Voitele pullat munalla tai sulatetulla margariinilla ja paista uunissa 225°C:ssa  n. 10 minuuttia.

Kun käytät joulupullan voitelussa sulatettua margariinia, ne sopivat
myös ruokavalioon, jossa kananmuna on kielletty.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 25 g
    Hiiva
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 tl
    Kardemumma
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 7 dl
    Jauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä
  • 1/2 dl
    Rusina
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 223 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 84.1 mg
  • Natrium 170.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 12.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.5 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 7.6 g
Jaa sivu