Joulusilli

Parhaan sillin joulupöytään saa itse tekemällä. Sillifileet löydät kaupasta kylmäkaapista.

G
10 annosta

Valmistusohje

2 silliä tai 4 sillifileetä
15 maustepippuria
10 valkopippuria
1 punasipuli
tilliä, persiljaa
2 laakerinlehteä

Liemi:
2 dl väkiviinietikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria

  1. Sillejä liotetaan muutaman tunnin ajan vedessä, perataan ja fileoidaan.
  2. Fileet leikataan palasiksi, jotka ladotaan lasipurkkiin, väliin tulee tilliä, persiljaa ja muita mausteita.
  3. Liemi kiehautetaan, jäähdytetään ja kaadetaan palasten päälle.
  4. Silli on seuraavana päivänä valmista tarjottavaksi.


Vinkki: Jos ohjeesta jätetään pois tilli ja persilja ja käytetään piparjuurta, sinapinsiemeniä, muutama neilikka ja porkkanaa, saadaan lasimestarin silliä.

Hiilijalanjälki
2.09 kg CO2 ekv
  • Energia 310 kcal/annos
  • Rasva 22.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 16.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.4 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 5954.5 mg
  • Kalsium 104.3 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 1.8 mg