Juustokurpitsat

G
6 annosta

Valmistusohje

3 keskikokoista kesäkurpitsaa
sitruunapippuria
1 rkl öljyä tai voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g pakastemaissia
1/2 tl mustapippurirouhetta
100–150 g sinihomejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna

1. Laita kesäkurpitsat kiehuvaan veteen pariksi kolmeksi minuutiksi.
2. Kuivaa ja halkaise pituussuunnassa. Koverra sisus lusikalla ja kuutioi se.
3. Ripottele kurpitsan sisäpuolelle sitruunapippuria.
4. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen hienonnettu sipuli ja valkosipuli, maissi ja viimeisenä kesäkurpitsakuutiot. Kuullota, älä ruskista.
5. Mausta pippurilla ja lisää juusto ja persilja.
6. Täytä kurpitsat kasvis-juustoseoksella.
7. Kuumenna grillissä, pannulla tai uunissa 200°C:ssa, kunnes täyte on kuumaa.

Tarjoa sellaisenaan tai grillatun lihan tai muun ruoan lisäkkeenä.

Hiilijalanjälki
1.2 kg CO2 ekv
  • Energia 191 kcal/annos
  • C-vitamiini 33.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 178.8 mg
  • Natrium 216.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 9.4 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus