Valmistusohje

3 keskikokoista kesäkurpitsaa
sitruunapippuria
1 rkl öljyä tai voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g pakastemaissia
1/2 tl mustapippurirouhetta
100–150 g sinihomejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna

1. Laita kesäkurpitsat kiehuvaan veteen pariksi kolmeksi minuutiksi.
2. Kuivaa ja halkaise pituussuunnassa. Koverra sisus lusikalla ja kuutioi se.
3. Ripottele kurpitsan sisäpuolelle sitruunapippuria.
4. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen hienonnettu sipuli ja valkosipuli, maissi ja viimeisenä kesäkurpitsakuutiot. Kuullota, älä ruskista.
5. Mausta pippurilla ja lisää juusto ja persilja.
6. Täytä kurpitsat kasvis-juustoseoksella.
7. Kuumenna grillissä, pannulla tai uunissa 200°C:ssa, kunnes täyte on kuumaa.

Tarjoa sellaisenaan tai grillatun lihan tai muun ruoan lisäkkeenä.

Ainesosat

  • 3 kpl
    Kurpitsa
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 200 g
    Maissi, jyvät
  • 125 g
    Juusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
  • 6 rkl
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 191 kcal/annos
  • Rasva 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Natrium 216.6 mg
  • Kalsium 178.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 33.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu