Ainesosat

  • 400 g
    Kukkakaali
  • 300 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 2 rkl
    Voi
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Ruokasuola, jodioitu

Reseptin ravintosisältö

Energia 251 kcal/annos
  • C-vitamiini 154.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 371.9 mg
  • Natrium 777.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
  • Proteiini 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
  • Rasva 13.8 g

Valmistusohje

1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
vettä
suolaa

kastike:
2 rkl margariinia tai voita
1-2-sipulia
3 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa ja kaalin keitinlientä
suolaa
valkopippuria
2 dl juustoraastetta

1. Paloittele kaalit samankokoisiksi paloiksi.
2. Keitä ne suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi, mutta ei aivan pehmeiksi. Kaada vesi talteen.
3. Nosta kaalit voideltuun uunivuokaan.
4. Sulata rasva kasarissa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli, älä ruskista.
5. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maitoa ja keitinlientä pienissä erissä hyvin vatkaten. Keitä muutaman minuutin ajan.
6. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen ja kaada se vuokaan kaalien päälle.
7. Kuorruta uunissa 250°C lämmössä noin 15 minuuttia.

Jaa sivu