Valmistusohje

1 kuivahtanut pullapitko tai vaalea leipä
2 dl vahvaa kylmää kahvia (esim. aamulta jäänyttä)
1 dl kauramaitoa tai maitoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Paistamiseen:
öljyä tai rasiamargariinia
Lisäksi:
2 dl kuohukermaa tai kauravispiä

  1. Leikkaa pullapitkosta tai leivästä 8 paksua viipaletta. Vatkaa matalassa tasapohjaisessa kulhossa kahvin joukkoon maito ja munat ja mausta sokerilla sekä kanelilla.
  2. Upota muutama pullaviipale kerrallaan maito-munaseokseen ja kääntele niitä kerran. Anna viipaleiden maustua hetki maidossa.
  3. Kuumenna rasva pannussa ja paista ritareita miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja hieman rapea.
  4. Tarjoa kahviritarit lämpiminä vaahdotetun kerman kanssa.

Vinkki! Jos haluat ritareiden pinnasta rapeamman, ripottele pinnalle sokeria ennen paistamista.

Vältä hävikkiä. Kuivahtaneesta leivästä ja pullasta syntyy herkullinen jälkiruoka!

Kahvia tulee helposti heittyä pois. Jos kaadat 1 dl kahvia päivässä viemäriin, määrä on vuodessa 36,5 litraa. Eli kahvijauheeksi laskettuna 5 pakettia eli 2,5 kg!

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 151 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 48 mg
  • Natrium 41 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.8 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 13.2 g
Jaa sivu