Kahviritarit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Ilmasto_koyhat_ritarit_vaaka_H.jpg
Kahviritarit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Jälkiruoat
- Vappu
Valmistusohje
1 kuivahtanut pullapitko tai vaalea leipä
2 dl vahvaa kylmää kahvia (esim. aamulta jäänyttä)
1 dl kaurajuomaa tai maitoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Paistamiseen:
öljyä tai rasiamargariinia
Lisäksi:
2 dl kuohukermaa tai kauravispiä
- Leikkaa pullapitkosta tai leivästä 8 paksua viipaletta. Vatkaa matalassa tasapohjaisessa kulhossa kahvin joukkoon maito ja munat ja mausta sokerilla sekä kanelilla.
- Upota muutama pullaviipale kerrallaan maito-munaseokseen ja kääntele niitä kerran.
- Kuumenna rasva pannussa ja paista ritareita miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja hieman rapea.
- Jos haluat ritareiden pinnasta rapeamman, ripottele pinnalle sokeria ennen paistamista.
- Tarjoa kahviritarit lämpiminä vaahdotetun kerman kanssa. Lisukkeeksi sopii myös marjat ja hillot.
Vältä hävikkiä. Kuivahtaneesta leivästä ja pullasta syntyy herkullinen jälkiruoka!
Kahvia tulee helposti heittyä pois. Jos kaadat 1 dl kahvia päivässä viemäriin, määrä on vuodessa 36,5 litraa. Eli kahvijauheeksi laskettuna 5 pakettia eli 2,5 kg!
Testattu Marttakeittiössä
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 151 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 48 mg
- Natrium 41 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.8 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 13.2 g
Pääraaka-aineet
-
0.5 kplvaaleaa leipää
-
200 gkylmää kahvijuomaa
-
100 gkaurajuomaa tai maitoa (1 dl)
-
2 kplkananmunaa
-
2 rklsokeria
-
2 tlkanelia
-
3 rklrypsiöljyä
-
200 gkuohukermaa tai kauravispiä