Ainesosat

  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 1/2 dl
    Hunaja-omena-viinietikka
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 5 dl
    Makaroni, keitetty, suolaa
  • 1/4 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 tl
    Hunaja
  • 3 rkl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 287 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 12.4 mg
  • Natrium 313.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.2 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 22.6 g

Valmistusohje

kanankaalin kukkia ja lehtiä
retiisejä
n. 5 dl pieniä kypsiä makaroneja

kastike:
1 dl öljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
suolaa
hunajaa
basilikaa

1. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin.
2.Sekoita se kypsien makaronien joukkoon. Anna maustua pari tuntia.
3. Hienonna pestyt retiisit, myös terveitä lehtiä voi silputa joukkoon.
4. Hienonna myös kanankaalin lehdet.
5. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Koristele salaatti kanankaalin kukilla.
Jos käytät salaatissa gluteenitonta pastaa, salaatti sopii myös keliaakikoille.

 

Jaa sivu