Valmistusohje

kanankaalin kukkia ja lehtiä
retiisejä
n. 5 dl pieniä kypsiä makaroneja

kastike:
1 dl öljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
suolaa
hunajaa
basilikaa

1. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin.
2.Sekoita se kypsien makaronien joukkoon. Anna maustua pari tuntia.
3. Hienonna pestyt retiisit, myös terveitä lehtiä voi silputa joukkoon.
4. Hienonna myös kanankaalin lehdet.
5. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Koristele salaatti kanankaalin kukilla.
Jos käytät salaatissa gluteenitonta pastaa, salaatti sopii myös keliaakikoille.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 287 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 22.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.2 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 313.8 mg
  • Kalsium 12.4 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 0.5 mg
Jaa sivu