Kantarellisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sienet_kantarelli.jpg
Kantarellisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Salaatit
- Syksy
Valmistusohje
tuoreita kantarelleja
2-3 kevätsipulia tai 1/2 salaattisipuli
2 dl kermaviiliä
persiljaa tai tilliä
suolaa
sitruunamehua
pippuria
sokeria
1. Leikkaa sienet karkeaksi silpuksi ja pane pannulle ilman rasvaa.
2. Anna sienten kiehua jonkin aikaa omassa liemessään. Anna sienten jäähtyä.
3. Hienonna sipulit ja maustevihannekset.
4. Sekoita sipuli, kermaviili ja mausteet sienten joukkoon.
Anna salaatin jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoamista.
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 45 kcal/annos
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.1 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 19.5 mg
- Kalsium 62.3 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli