Kasvispelti ja jogurttikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/puolivalmista_kasvispelti_jogurttikastike_vaaka_h.jpg
Kasvispelti ja jogurttikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 pss uunijuureksia (pakaste) tai n. 750 g juureksia
1 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200–300 g valmiita kasvispyöryköitä
Jogurttikastike:
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulin kynsi
200 g paksua (kasvipohjaista) jogurttia
0,25 tl suolaa
0,25 tl sokeria
ripaus mustapippuria
- Laita jäiset pakastekasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Jos käytät tuoreita juureksia, kuori ne tarvittaessa, pese huolellisesti ja leikkaa 1–2 cm:n paksuiksi tikuiksi. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja mausteet.
- Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia.
- Ota pelti uunista, sekoita kasviksia ja lisää pyörykät pellille. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.
- Valmista kasvisten paahtuessa jogurttikastike. Pese sitruuna ja raasta puolet sen kuoresta ohuelti kulhoon. Purista joukkoon sitruunasta mehua. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
0.97 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 237 kcal
- Rasva 7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 16.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 21.6 g
- Sokerit 15.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 808.7 mg
- Kalsium 152.4 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 36.4 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gQuorn, fileet, kuutiot, rouhe
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gJogurtti, soijajogurtti, maustettu, rasvaa 2 %, kalsiumia
-
15 gSitruunamehu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.25 gSokeri
-
6 gValkosipuli
-
2 gMustapippuri
-
1 tlTimjami
-
200 gQuorn, fileet, kuutiot, rouhe
-
1 tlPaprika
-
1 rklRypsiöljy
-
750 gPakastekasvissekoitus, patajuurekset, porkkana-lanttu-sipuli