Valmistusohje

1 rkl öljyä
currya, jeeraa, inkivääriä tms .maustetta
1,5 l erilaisia kasviksia kuorittuna ja  pilkottuna (noin 700 g), esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kukkakaalia
1,5 l vettä
2 liemikuutiota
(suolaa)
pippuria
yrttejä

  1. Kuori ja paloittele kasvikset.
  2. Kuumenna öljy, lisää siihen mausteet ja pyörittele kasvispaloja hetken ajan.
  3. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kypsiksi.
  4. Soseuta tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän lävitse.
  5. Maista ja mausta.

    Voit pehmentää makua esim. ruokakermalla, tuorejuustolla, sulatejuustolla tai kookosmaidolla.Kasvissosekeitto on kevyttä syötävää.
    Keittoon voi lisätä  kypsää lihaa, sieniä, juustoa,  krutonkeja tms. antamaan lisää ruokaisuutta.

    Vinkki!
    Kasvissosekeiton saa nopeasti pakastejuureksista, joukkoon lisätään vain perunaa ja sipulia maun mukaan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 47 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 983.3 mg
  • Kalsium 20.3 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg

Katso video

Jaa sivu