Kasvissosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/keitot_bataattisosekeitto.jpg
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
Valmistusohje
1 rkl öljyä
currya, jeeraa, inkivääriä tms .maustetta
1,5 l erilaisia kasviksia kuorittuna ja pilkottuna (noin 700 g), esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kukkakaalia
1,5 l vettä
2 liemikuutiota
(suolaa)
pippuria
yrttejä
- Kuori ja paloittele kasvikset.
- Kuumenna öljy, lisää siihen mausteet ja pyörittele kasvispaloja hetken ajan.
- Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kypsiksi.
- Soseuta tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän lävitse.
- Maista ja mausta.
–
Voit pehmentää makua esim. ruokakermalla, tuorejuustolla, sulatejuustolla tai kookosmaidolla.Kasvissosekeitto on kevyttä syötävää.
Keittoon voi lisätä kypsää lihaa, sieniä, juustoa, krutonkeja tms. antamaan lisää ruokaisuutta.Vinkki!
Kasvissosekeiton saa nopeasti pakastejuureksista, joukkoon lisätään vain perunaa ja sipulia maun mukaan.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
47
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.3 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 983.3 mg
- Kalsium 20.3 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 3.1 mg
Ainesosat
-
1 rklRypsiöljy
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklPersilja
-
2 kplKasvisliemikuutio