Kasvissosekeitto

4 annosta

Valmistusohje

1 rkl öljyä
currya, jeeraa, inkivääriä tms maustetta
1,5 l erilaisia kasviksia kuorittuna ja pilkottuna (noin 700 g), esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kukkakaalia
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
(suolaa)
pippuria
yrttejä

  1. Kuori ja paloittele kasvikset.
  2. Kuumenna öljy, lisää siihen mausteet ja pyörittele kasvispaloja hetken ajan.
  3. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kypsiksi.
  4. Soseuta tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän lävitse.
  5. Maista ja mausta mieleiseksi.

    Vinkki1: Voit pehmentää makua esim. ruokakermalla, tuorejuustolla, sulatejuustolla tai kookosmaidolla. Vinkki2: Keittoon voi lisätä  kypsää lihaa, sieniä, juustoa,  krutonkeja tms. antamaan lisää ruokaisuutta.
    Vinkki3: Kasvissosekeiton saa nopeasti pakastejuureksista, joukkoon lisätään vain perunaa ja sipulia maun mukaan.

    Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
  • Energia 47 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 983.3 mg
  • Kalsium 20.3 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus