Valmistusohje

1 rkl öljyä
currya, jeeraa, inkivääriä tms .maustetta
1,5 l erilaisia kasviksia kuorittuna ja  pilkottuna (noin 700 g), esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kukkakaalia
1,5 l vettä
2 liemikuutiota
(suolaa)
pippuria
yrttejä

  1. Kuori ja paloittele kasvikset.
  2. Kuumenna öljy, lisää siihen mausteet ja pyörittele kasvispaloja hetken ajan.
  3. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kypsiksi.
  4. Soseuta tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän lävitse.
  5. Maista ja mausta.

    Voit pehmentää makua esim. ruokakermalla, tuorejuustolla, sulatejuustolla tai kookosmaidolla.Kasvissosekeitto on kevyttä syötävää.
    Keittoon voi lisätä  kypsää lihaa, sieniä, juustoa,  krutonkeja tms. antamaan lisää ruokaisuutta.

    Vinkki!
    Kasvissosekeiton saa nopeasti pakastejuureksista, joukkoon lisätään vain perunaa ja sipulia maun mukaan.

Ainesosat

  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Persilja
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 47 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 983.3 mg
  • Kalsium 20.3 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg

Katso video

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu