Ainesosat

  • 700 g
    Kurpitsa
  • 350 g
    Porkkana
  • 3 dl
    Sokeri
  • 5 g
    Karpalot, kuivatut, makeutettu
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu

Reseptin ravintosisältö

Energia 318 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.6 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 71.7 mg
  • Natrium 20.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 71.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 78.6 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g

Valmistusohje

1 l kurpitsakuutioita
1/2 l pieniä porkkanakuutioita
3 dl sokeria
1 tl kuivattuja katajanmarjoja
noin 2 dl vettä
yhden sitruunan mehu

1. Pane kurpitsa- ja porkkanakuutiot kerroksittain sokerin kanssa kattilaan ja anna mehustua pari tuntia.
2. Pane katajanmarjat sideharsopussiin ja laita kattilaan. Lisää vesi.
3. Keitä hilloa hiljaisella tulella välillä kattilaa ravistellen pohjaanpalamisen ehkäisemiseksi. Hämmennä vain jos se on välttämätöntä, jotta kurpitsakuutiot pysyvät ehjinä.
4. Kuori vaahto pois.
5. Kun kuutiot ovat läpikuultavia ja pehmentyneet, poista katajanmarjat ja tölkitä hillo.

Tarjoa hilloa hirvi- tai pororuuan lisänä tai teeripaistin kanssa, tai vie pikkuinen purkki hilloa lahjaksi riistamiehelle.

Jaa sivu