Kaukoidän kalakeitto

4 annosta

Valmistusohje

300 g kalafileitä, esim. ahventa (pakastekalakin käy) 
2 tl soijakastiketta 
0,5 tl sokeria 
1 limetti 
1–2 valkosipulinkynttä 
1 mieto chili 
pala inkivääriä raastettuna (n. 20 g) 
100 g purjoa 
2 porkkanaa 
2 rkl rypsiöljyä 
1 l vähäsuolaista kala- tai kasvislientä 
150 g vihreitä (pakaste)papuja 
100 g (pakaste)katkarapuja 
50 g täysjyvänuudeleita 
tuoretta korianteria 

  1. Mausta kalafileet soijakastikkeella, sokerilla ja 1–2 ruokalusikallisella limettimehua.
  2. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat.
  3. Lorauta kattilaan öljyä, anna lämmetä ja kuullota siinä valkosipulia, chiliä ja inkivääriraastetta.
  4. Lisää purjo- ja porkkanasuikaleet sekä neste. Kypsennä muutama minuutti.
  5. Lisää pavut, paloitellut kalafileet, katkaravut ja nuudelit. Kypsennä noin 5 minuuttia.
  6. Tarkista maku, lisää tarvittaessa limettimehua ja ripaus sokeria. Koristele keitto korianterisilpulla. 
Hiilijalanjälki
1.02 kg CO2 ekv
  • Energia 261 kcal/annos
  • Rasva 9.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 20.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.5 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Natrium 722.2 mg
  • Kalsium 202.7 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 38.8 mg