Valmistusohje

1 ½ dl ruokakauraa
5 dl vettä
½ tl suolaa
1 ½–2 dl rypsiöljyä
2 ½ rkl tahinia
1–2 pientä valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa

  1. Keitä kaura kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä ja aja seos tasaiseksi. Tämä vie 5–8 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Siirrä kaurahummus tarjoilukulhoon. Tarjoa esimerkiksi dippinä, leivän kanssa tai salaattien lisäkkeenä.

Vinkki! Kaurahummuksen maku syvenee säilytyksen aikana ja se säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin 3 päivää.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 25.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.3 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 291.4 mg
  • Kalsium 10 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*