Ainesosat

  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1 dl
    Lese, kauralese
  • 8 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Lese, kauralese

Reseptin ravintosisältö

Energia 634 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 30.1 mg
  • Natrium 588.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.9 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 110.5 g
  • Proteiini 18.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 14.3 g

Valmistusohje

4 kpl

4 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
8 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

pinnalle: kauraleseitä

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon.
  2. Lisää veteen hiiva, hunaja, suola ja kauraleseet.
  3. Alusta taikinaan vähitellen vehnäjauhot.
  4. Lisää viimeksi rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinalla peitettynä.
  5. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
  6. Kierrä levyt hieman vinosti rullalle ja kohota ne uunipellillä leivinpaperin päällä ja liinan alla.
  7. Voitele pinta vedellä ja ripottele kauraleseitä pinnalle. Viillä pintaan terävällä veitsellä viiltoja.
  8. Paista uunissa 225°C:ssa 15–20 minuuttia.
Jaa sivu