Kaurapatongit

8 annosta

Valmistusohje

4 kpl

4 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
8 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

pinnalle: kauraleseitä

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon.
  2. Lisää veteen hiiva, hunaja, suola ja kauraleseet.
  3. Alusta taikinaan vähitellen vehnäjauhot.
  4. Lisää viimeksi rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinalla peitettynä.
  5. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
  6. Kierrä levyt hieman vinosti rullalle ja kohota ne uunipellillä leivinpaperin päällä ja liinan alla.
  7. Voitele pinta vedellä ja ripottele kauraleseitä pinnalle. Viillä pintaan terävällä veitsellä viiltoja.
  8. Paista uunissa 225°C:ssa 15–20 minuuttia.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 317 kcal/annos
  • Rasva 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 9.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.2 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 294.4 mg
  • Kalsium 15 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus