Kesäkurpitsapizzat
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/dadf380f-35d2-40ca-a1d0-c33f949f5759.jpg
		
		Kesäkurpitsapizzat
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Kananmunaton
 - Kasvikset
 - Kasvis
 - Uuni- ja pataruoat
 
Valmistusohje
2 kesäkurpitsaa
1-2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 punasipuli
3 tomaattia
1 dl parmesan-juustoraastetta
(kuivattua oreganoa)
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
 - Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa päädyt pois. Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri.
 - Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele kesäkurpitsojen päälle.
 - Huuhtele ja kuutio tomaatit. Ripottele kuutiot myös kesäkurpitsojen päälle.
 - Kuorruta kesäkurpitsapizzat parmesan-juustoraastella.
 - Kypsennä pizzoja uunissa noin 10 minuutin ajan niin, että juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele pizzat halutessasi oreganolla.
 
Hiilijalanjälki / annos
							1.18							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 274 kcal
 - C-vitamiini 59.4 mg
 - Rauta 2.2 mg
 - Kalsium 225.5 mg
 - Natrium 685 mg
 - Kuitu, kokonais- 4.6 g
 - Sokerit 9.5 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 17.2 g
 - Proteiini 7.9 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
 - Rasva 20.5 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								2 kplkesäkurpitsaa
 - 
								2 rklrypsiöljyä
 - 
								0.25 tlsuolaa
 - 
								0.25 tlmustapippuria
 - 
								1 kplsipuli
 - 
								3 kpltomaattia
 - 
								1 dlparmesan-juustoraastetta