Kesäkurpitsarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/08/Marttaliitto_kesakurpitsarieskat_basilikalevite_vaaka_H.jpg
Kesäkurpitsarieskat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kesä
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
1 iso kesäkurpitsa
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl spelttijauhoja
- Paloittele kesäkurpitsat ja keitä kuutiot pienessä määrässä vettä. Vettä kannattaa laittaa vain muutama sentti kattilan pohjalle ja keittää miedolla lämmöllä kannen alla
- Soseuta kesäkurpitsat keitinliemineen ja jäähdytä sose
- Lisää kesäkurpitsasoseeseen kermaviili, kananmuna, suola ja kaurahiutaleet
- Lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että saat pehmeän ja helposti levitettävän taikinan, mutta älä vaivaa sitä. Hyvä taikina muistuttaa rakenteeltaan kaurapuuroa
- Nostele taikina pellille pieniksi keoiksi
- Ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne tasaisiksi rieskoiksi
- Pistele rieskoihin reikiä haarukalla
- Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat paistuneet kullanruskeiksi.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 176 kcal/annos
- C-vitamiini 2.2 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 29.1 mg
- Natrium 124.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
- Proteiini 6.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 3.7 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplKesäkurpitsa, zucchini
-
200 gKermaviili, rasvaa 10-12%
-
1 kplKananmuna, kuoreton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
450 gKaurahiutale
-
450 gJauho, grahamjauho