Valmistusohje

1 iso kesäkurpitsa
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl spelttijauhoja

  1. Paloittele kesäkurpitsat ja keitä kuutiot pienessä määrässä vettä. Vettä kannattaa laittaa vain muutama sentti kattilan pohjalle ja keittää miedolla lämmöllä kannen alla
  2. Soseuta kesäkurpitsat keitinliemineen ja jäähdytä sose
  3. Lisää kesäkurpitsasoseeseen kermaviili, kananmuna, suola ja kaurahiutaleet
  4. Lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että saat pehmeän ja helposti levitettävän taikinan, mutta älä vaivaa sitä. Hyvä taikina muistuttaa rakenteeltaan kaurapuuroa
  5. Nostele taikina pellille pieniksi keoiksi
  6. Ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne tasaisiksi rieskoiksi
  7. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla
  8. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat paistuneet kullanruskeiksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 2.2 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 29.1 mg
  • Natrium 124.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
  • Proteiini 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 3.7 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Kommentit (1)

  1. Minkä kokoinen on ohjeen iso kesäkurpitsa grammoina? Iso on suhteellinen käsite- tällä hetkellä kasvulavan suurimmainen on noin 1,5kg 😃

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*