Kikhernesalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/09/martat_kikhernesalaatti_vaaka_hp-1.jpg
Kikhernesalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 prk (á 290 g) käyttövalmiita kikherneitä
300 g ruusukaalia (tuore tai pakaste)
4 porkkanaa
1–2 punaista paprikaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
Kastike:
0,5 dl sitruunamehua
1 dl öljyä
2 rkl dijonsinappia
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria
Yrttiseos:
1 sitruunan kuori
1 ruukku persiljaa
0,5 ruukkua minttua
- Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Kuivaa pyyhkeellä tai paperilla.
- Halkaise ruusukaalit tai jaa neljään osaan. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi.
- Nosta kikherneet ja kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta öljyllä ja suolalla.
- Paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuutta tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniisti paahtuneita.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuoriosa yrttiseokseen.
- Tee kastike: Purista mehua sitruunasta. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
- Sekoita kastike ja yrttiseos paahdettujen kasvisten ja kikherneiden joukkoon. Nauti lämmin salaatti esimerkiksi leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.98 kg CO2 ekv
- Energia 599 kcal/annos
- Rasva 39.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 14.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 59.6 g
- Sokerit 13.4 g
- Kuitu, kokonais- 13.2 g
- Natrium 1084.5 mg
- Kalsium 159.1 mg
- Rauta 6.3 mg
- C-vitamiini 255.1 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gMinttu, tuore
-
50 gPersilja
-
1 rklSitruunankuori
-
0.1 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklSokeri
-
6 tlDijon-sinappi
-
7 rklRypsiöljy
-
50 gSitruunamehu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3.5 rklRypsiöljy
-
2 kplPaprika, keskiarvo
-
4 kplPorkkana
-
300 gRuusukaali
-
580 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne