Kikhernesalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

2 prk (á 290 g) käyttövalmiita kikherneitä 
300 g ruusukaalia  (tuore tai pakaste) 
4 porkkanaa  
1–2 punaista paprikaa  
0,5 dl rypsiöljyä  
1 tl suolaa  
Kastike:  
0,5 dl sitruunamehua  
1 dl öljyä  
2 rkl dijonsinappia  
1 rkl sokeria  
0,5 tl suolaa 
1 maustemitta mustapippuria 
Yrttiseos:  
1 sitruunan kuori  
1 ruukku persiljaa 
0,5 ruukkua minttua  

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Kuivaa pyyhkeellä tai paperilla. 
  2. Halkaise ruusukaalit tai jaa neljään osaan. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. 
  3. Nosta kikherneet ja kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta öljyllä ja suolalla. 
  4. Paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuutta tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniisti paahtuneita. 
  5. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuoriosa yrttiseokseen. 
  6. Tee kastike: Purista mehua sitruunasta. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. 
  7. Sekoita kastike ja yrttiseos paahdettujen kasvisten ja kikherneiden joukkoon. Nauti lämmin salaatti esimerkiksi leivän kanssa. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.98 kg CO2 ekv
  • Energia 599 kcal/annos
  • Rasva 39.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.6 g
  • Sokerit 13.4 g
  • Kuitu, kokonais- 13.2 g
  • Natrium 1084.5 mg
  • Kalsium 159.1 mg
  • Rauta 6.3 mg
  • C-vitamiini 255.1 mg