Kirjolohi ja karviaischutney
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/08/kirjolohi_karviaischutney_h-rotated.jpg
Kirjolohi ja karviaischutney
Raikkaan hapan karviainen sopii erinomaisesti rasvaisen kalan kylkeen. Kokeile karviaischutneyta myös esimerkiksi juustolautasella.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
kirjolohifilee (n. 400 g)
1 rkl rypsiöljyä
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria
(sitruuna)
Karviaischutney
4 rkl sokeria
3 rkl omenaviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
150 g karviaisia
2 salottisipulia tai 1 pieni punasipuli
lime
puolikas ruukku minttua, ruohosipulia ja lehtipersiljaa
- Valmista ensin chutney. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, etikka, suola ja pippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää karviaiset ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes marjat hieman pehmenevät. Anna jäähtyä hieman.
- Kuori sipulit ja puolita ne. Viipaloi ohueksi. Raasta limen kuori ja purista mehu. Silppua mintun ja lehtipersiljan lehdet sekä ruohosipuli.
- Sekoita sipuli, limen kuori ja mehu sekä yritit hieman jäähtyneisiin karviaisiin. Nosta tekeytymään jääkaappiin kalan valmistuksen ajaksi.
- Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Poista ruodot, jos niitä ei ole vielä poistettu.
- Öljyä uunivuoka ja nosta kirjolohifilee vuokaan. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria sekä purista halutessasi sitruunamehua. Voit maustaa fileen myös sitruunan raastetulla kuorella.
- Paista uunissa 180 asteessa n. 15–20 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Tarjoile kirjolohi karviaischutneyn sekä haluamasi ateriaviljalisäkkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Suosi ulkomaisen lohen sijaan kotimaista kasvatettua kirjolohta.
0.92 kg CO2 ekv
- Energia 277 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 17.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.4 g
- Sokerit 15.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 784.5 mg
- Kalsium 170.5 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 29.8 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gPersilja
-
20 gRuohosipuli
-
20 gMinttu, tuore
-
50 gSitruunamehu
-
50 gSalottisipulia
-
150 gKarviainen
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklOmenaviinietikka
-
4 rklSokeri
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklRypsiöljy
-
400 gKirjolohifilee