Kirjolohi ja karviaischutney

Raikkaan hapan karviainen sopii erinomaisesti rasvaisen kalan kylkeen. Kokeile karviaischutneyta myös esimerkiksi juustolautasella.

G
4 annosta

Valmistusohje

kirjolohifilee (n. 400 g)
1 rkl rypsiöljyä
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria
(sitruuna)

Karviaischutney
4 rkl sokeria
3 rkl omenaviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
150 g karviaisia
2 salottisipulia tai 1 pieni punasipuli
lime
puolikas ruukku minttua, ruohosipulia ja lehtipersiljaa

  1. Valmista ensin chutney. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, etikka, suola ja pippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää karviaiset ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes marjat hieman pehmenevät. Anna jäähtyä hieman.
  2. Kuori sipulit ja puolita ne. Viipaloi ohueksi. Raasta limen kuori ja purista mehu. Silppua mintun ja lehtipersiljan lehdet sekä ruohosipuli.
  3. Sekoita sipuli, limen kuori ja mehu sekä yritit hieman jäähtyneisiin karviaisiin. Nosta tekeytymään jääkaappiin kalan valmistuksen ajaksi.
  4. Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Poista ruodot, jos niitä ei ole vielä poistettu.
  5. Öljyä uunivuoka ja nosta kirjolohifilee vuokaan. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria sekä purista halutessasi sitruunamehua. Voit maustaa fileen myös sitruunan raastetulla kuorella.
  6. Paista uunissa 180 asteessa n. 15–20 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Tarjoile kirjolohi karviaischutneyn sekä haluamasi ateriaviljalisäkkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Suosi ulkomaisen lohen sijaan kotimaista kasvatettua kirjolohta.

Hiilijalanjälki
0.92 kg CO2 ekv
  • Energia 277 kcal/annos
  • Rasva 14.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 17.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.4 g
  • Sokerit 15.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 784.5 mg
  • Kalsium 170.5 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 29.8 mg