Valmistusohje

600 g kotimaista kirjolohifileetä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Sitrussalsa:
1 verigreippi
1 appelsiini
1 sitruuna
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

  1. Valmista ensin sitrussalsa. Leikkaa sitrushedelmät terävällä veitsellä kuorettomiksi, kalvottomiksi lohkoiksi. Kuutioi lohkot. Siirrä ne kulhoon. Valuta kulhoon leikkuulaudalle kertynyt mehu. Lisää öljy, suola ja pippuri.
  2. Pyyhi kalafilee puhtaaksi ja mausta se suolalla. Leikkaa filee neljään osaan. Paahda kalapalat pinnoitetulla pannulla ja mausta lopuksi mustapippurilla. Annostele kalapalojen päälle sitrussalsaa. Tarjoa lisäksi esim. ruusukaalisalaattia.

Suosi ulkomaisen sijaan kotimaista kasvatettua kirjolohta.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 322 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 42.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 233.5 mg
  • Natrium 699.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Proteiini 25.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 20.2 g
Jaa sivu