Kirjolohisalaatti ja mustaherukkamajoneesi

G
4 annosta

Valmistusohje

Salaatti
noin 400 g lämminsavustettua kirjolohta
1 ruukku salaattia
2 avomaankurkkua
1 nippu retiisejä
200 g kirsikkatomaatteja
Pinnalle:
2 dl mustaherukoita
1 dl auringonkukan siemeniä
1 rkl soijakastiketta

  1. Huuhdo salaatti ja pilko tarjoiluastialle.
  2. Kuori ja pilko avomaankurkut ja lisää salaattiin.
  3. Viipaloi retiisit salaatin joukkoon.
  4. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin.
  5. Puhdista kirjolohi ja asettele kalapalat salaatin päälle.
  6. Ripottele mustaherukat salaatin pinnalle.
  7. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla. Lisää joukkoon soijakastike ja sekoita.
  8. Viimeistele salaatti paahdetuilla siemenillä ja mustaherukkamajoneesilla.

Mustaherukkamajoneesi
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1 tl etikkaa (esim. valkoviini- tai väkiviinaetikkaa)
0,5 tl suolaa
0,5–1 dl mustaherukoita

  1. Riko kananmuna korkean astian pohjalle. Lisää päälle öljy, sinappi, etikka ja suola.
  2. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan varovasti, niin että keltuainen jää teräosan alle. Käynnistä sauvasekoitin, pidä käynnissä ja astian pohjassa kiinni, kunnes öljy on sekoittunut kananmunan kanssa. Nosta sauvasekoittimen terää hitaasti ylös pintaa kohti, kunnes koko seos on tasaista majoneesia.
  3. Soseuta mustaherukat. Lisää ne majoneesin joukkoon. Tarkista maku.
  4. Tarjoa salaatin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.49 kg CO2 ekv
  • Energia 894 kcal/annos
  • Rasva 78.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
  • Proteiini 32 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.2 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 6.2 g
  • Natrium 1489.3 mg
  • Kalsium 153.8 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 86.7 mg