Valmistusohje

1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
pala palsternakkaa
½ kesäkurpitsaa
2 paprikaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 ½ dl kookosmaitoa
2 rkl kookoshiutaleita

1. Kuori valkosipulinkynnet, sipuli ja palsternakka.
2. Hienonna sipulit, suikaloi palsternakka ja lohko kesäkurpitsa.
3. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja lohko paprikat.
4. Kuumenna öljy kasarissa. lisää sipulit ja palsternakka. Kypsennä viitisen minuuttia.
5. Lisää kesäkurpitsa- ja paprikalohkot. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia mahdollisimman vähän sekoittaen.
6. Lisää mausteet ja kookosmaito.
7. Keitä ilman kantta kunnes maito on lähes kokonaan haihtunut.
8. Ripottele päälle kookoshiutaleet ja tarjoa esimerkiksi paistetun broilerin kera.

Ainesosat

  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 75 g
    Palsternakka
  • 175 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 340 g
    Paprika, punainen
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 1/2 dl
    Kookosmaito
  • 2 rkl
    Kookoshiutale

Reseptin ravintosisältö

Energia 178 kcal/annos
  • C-vitamiini 173.3 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 40.1 mg
  • Natrium 303.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.6 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Rasva 13.5 g
Jaa sivu