Kotivarakakku
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_kotivarakakku_vaakaraparpericurd_h.jpg
		
		Kotivarakakku
Tämä kakku syntyy ilman sähköä, kun hyödynnät kaupan valmiita marenkipohjia. Vaihtele täytteitä mielen ja saatavuuden mukaan. Huomaathan, että osa valmiista marenkipohjista valmistetaan maitojauheesta kananmunan sijaan.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kesä
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
1 valmis marenkipohja
Raparperi-kookoscurdia
250 g mansikoita tai hedelmiä
(maidoton) vaniljakastike
rouhittuja pähkinöitä
- Sivele marenkipohjan päälle curdia.
- Viipaloi mansikat tai hedelmät ja asettele ne pohjan päälle.
- Viimeistele paksulla vaniljakastikkeella ja pähkinärouheella.
Katso raparperi-kookoscurdin ohje täältä: https://www.martat.fi/reseptit/raparperi-kookoscurd/
Huom! Maidoton vaniljakastike säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.
Huom! Osa valmiista marenkipohjista on valmistettu maitojauheesta kananmunan sijasta.
Hiilijalanjälki / annos
							0.15							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 82 kcal
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
- Sokerit 10.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 13.2 mg
- Kalsium 32.4 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 12.9 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
- 
								50 gPähkinä, hasselpähkinä
- 
								200 gJälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, perunajauho
- 
								250 gMansikka
- 
								100 gMarmeladi, marjoista
- 
								60 gMarenki