Kotoisat kalapuikot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kotoisat_kalapuikot.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki (lapsille)
- Kalaruoat
- Kesä
- Kevät
- Lasten juhlat
- Maidoton
Valmistusohje
600 g kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 – 3 dl pankojauhoa (Yutaka)
Paistamiseen noin ½ dl rypsiöljyä
- Poista kalafileestä nahka ja nypi pois ruodot.
- Leikkaa pitkittäin puikkomaisiksi paloiksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Varaa kolme syvää lautasta. Mittaa jauhot yhteen. Riko munat toiseen ja vatkaa rakenne rikki. Lisää panko kolmanteen.
- Pyörittele kalapalat jauhoissa, kasta munaan ja kierittele lopuksi pankoon. Käsittele kaikki kalapalat valmiiksi ennen paistamista.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista kalapuikot rapeiksi ja kullanruskeiksi pannullinen kerrallaan.
Vinkki: Panko on kuorruttamiseen tarkoitettua japanilaista ”korppujauhoa”, jolla pintaan saadaan kuohkea rapeus. Voit korvata sen murskatuilla maissihiutaleilla tai korppujauhoilla. Mukaan voi sekoittaa myös parmesaaniraastetta.
Vinkki: Nosta paiston jälkeen kalapuikot alustalle, jolle olet levittänyt talouspaperia. Saat ylimääräisen rasvan pois.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 31.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Proteiini 33.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.6 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 831.3 mg
- Kalsium 216.5 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Ainesosat
-
1/2 dlRypsiöljy
-
2 1/2 dlJauho, korppujauho
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/4 tlMustapippuri
-
600 gKirjolohifilee
-
1 tlSuola, pöytäsuola
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus