Ainesosat

  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 600 g
    Kirjolohifilee
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/2 dl
    Jauho, korppujauho
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 557 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 216.5 mg
  • Natrium 831.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.6 g
  • Proteiini 33.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 31.3 g

Valmistusohje

600 g kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 – 3 dl pankojauhoa (Yutaka)

Paistamiseen:
noin ½ dl rypsiöljyä

  1. Poista kalafileestä nahka ja nypi pois ruodot.
  2. Leikkaa pitkittäin puikkomaisiksi paloiksi.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Varaa kolme syvää lautasta. Mittaa jauhot yhteen. Riko munat toiseen ja vatkaa rakenne rikki. Lisää panko kolmanteen.
  5. Pyörittele kalapalat jauhoissa, kasta munaan ja kierittele lopuksi pankoon. Käsittele kaikki kalapalat valmiiksi ennen paistamista.
  6. Kuumenna öljy pannussa ja paista kalapuikot rapeiksi ja kullanruskeiksi pannullinen kerrallaan.

Vinkki 1.  Käytä kalaa kauden ja saatavuuden mukaan. Lohen tai kirjolohen sijaan voit valita kalapuikkoihin turska, haukea tai kuhaa.

Vinkki 2. Panko on kuorruttamiseen tarkoitettua japanilaista ”korppujauhoa”, jolla pintaan saadaan kuohkea rapeus. Voit korvata sen murskatuilla maissihiutaleilla tai korppujauhoilla. Mukaan voi sekoittaa myös parmesaaniraastetta.

Vinkki 3.  Nosta paiston jälkeen kalapuikot alustalle, jolle olet levittänyt talouspaperia. Saat ylimääräisen rasvan pois.

Jaa sivu