Kukkakaali-tomaattisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/IMG_0707-2.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
- Syksy
Valmistusohje
1 kukkakaali
1 rasia kirsikkatomaatteja
nippu persiljaa
kastike:
2 dl öljyä
½ dl puna- tai valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1. Mittaa kastikeainekset pulloon ja ravistele sekaisin. Sekoita kastike hyvin ennen tarjoilua.
2. Pilko hienonna kukkakaali veitsellä tai raasta karkeaksi raasteeksi.
3. Puolita tomaatit.
4. Silppua runsaasti persiljaa joukkoon. Sekoita ainekset.
Tarjoa ranskalaisen salaatinkastikkeen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
227
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 22.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 167.1 mg
- Kalsium 30 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 63.1 mg
Ainesosat
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlSokeri
-
1/2 dlViinietikka
-
2 dlRypsiöljy
-
50 gPersilja
-
250 gTomaatti
-
600 gKukkakaali
-
1/2 tlMustapippuri
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus