Valmistusohje

1 kukkakaali
1 rasia kirsikkatomaatteja
nippu persiljaa

kastike:
2 dl öljyä
½ dl puna- tai valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
½ tl mustapippuria

1. Mittaa kastikeainekset pulloon ja ravistele sekaisin. Sekoita kastike hyvin ennen tarjoilua.
2. Pilko hienonna kukkakaali veitsellä tai raasta karkeaksi raasteeksi.
3. Puolita tomaatit.
4. Silppua runsaasti persiljaa joukkoon. Sekoita ainekset.

Tarjoa ranskalaisen salaatinkastikkeen kanssa.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 600 g
    Kukkakaali
  • 250 g
    Tomaatti
  • 50 g
    Persilja
  • 2 dl
    Rypsiöljy
  • 1/2 dl
    Viinietikka
  • 2 tl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 227 kcal/annos
  • C-vitamiini 63.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 30 mg
  • Natrium 167.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
  • Proteiini 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 22.4 g
Jaa sivu