Kurpitsa-sienivuoka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kurpitsa-sienivuoka.jpg
Kurpitsa-sienivuoka
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Sienet
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
600 g kesäkurpitsaa
2 dl kypsennettyjä sieniä, esimerkiksi tatteja tai haperoita
100 g tuorejuustoa
1 kananmuna
vajaa 1 tl suolaa
hiukan mustapippuria
ripaus timjamia
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon sienet.
- Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi seos voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa 200°C:ssa 40-50 minuuttia.
–
Tarjoa liha- tai kalaruuan lisänä.
0.87 kg CO2 ekv
- Energia 164 kcal/annos
- Rasva 13 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Proteiini 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.7 g
- Sokerit 5.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 698.4 mg
- Kalsium 64.1 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 33.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlSieni, paistettu
-
1/4 tlTimjami
-
1/4 tlMustapippuri
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
600 gKesäkurpitsa, zucchini