Lampaanlihamureke Swazimaan tapaan

8 annosta

Valmistusohje

1 kg lampaanjauhelihaa
1–2 viipaletta vaaleaa leipää
2 dl maitoa tai ruokakermaa
100 g margariinia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl currya
0,5 tl jauhettua kurkumaa
0,5 tl mustapippuria
2 munaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl maapähkinää jauhettuna
0,5 tl kuminaa

1. Laita leipäviipaleet kulhoon ja kaada maito (tai ruokakerma) joukkoon.
2. Sulata margariini paistinpannulla, lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja sipuli ja paista noin 2 minuuttia.
3. Lisää curry, kurkuma ja mustapippuri.
4. Sekoita jauheliha maito-leipäseokseen.
5. Lisää joukkoon sipuliseos, munat, sitruunamehu, suola ja maapähkinäjauhe ja sekoita.
6. Voitele uunivuoka hyvin ja sirottele kuminat vuoan pohjalle.
7. Laita lihamurekemassa vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes lihamureke on kypsä.

Hiilijalanjälki
1.06 kg CO2 ekv
  • Energia 404 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.4 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • Kalsium 58.4 mg
  • Natrium 476.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.6 g
  • Proteiini 25.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
  • Rasva 31.1 g