Lehtikaalipesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H.jpg
Lehtikaalipesto
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Dipit
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
- Vegaani
Valmistusohje
3–4 kotimaista lehtikaalin lehteä
100 g babypinaattia
0,5 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl basilikaa
2 tl valkoviinietikkaa
n. 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- Poista lehtikaalin paksut lehtiruodit. Soseuta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
- Energia 102 kcal/annos
- Rasva 10.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.1 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 1.2 mg
- Kalsium 16.5 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 17 mg
Ainesosat
-
90 gRypsiöljy
-
2 tlViinietikka
-
30 gAuringonkukansiemen
-
100 gPinaatti
-
100 gLehtikaali