Lempeä vegecurry (Tofu korma)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/tofu-korma-rajattu.jpg
Lempeä vegecurry (Tofu korma)
Korma on lempeän mausteinen curry, jota voi halutessaan terästää lisäämällä chilin määrää. Kormaan sopii tofun lisäksi myös muut proteiininlähteet, esim. kikherneet.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvis
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
400–500 g kiinteää tofua
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
1 rkl kuivattua korianteria
0,5 tl kurkumaa
0,25–0,5 tl chilijauhetta
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl kermaa tai kasvipohjaista vaihtoehtoa
(tuoretta korianteria koristeluun)
- Painele tofua talouspaperipalojen välissä, jotta siitä irtoaa ylimääräinen neste. Kuutioi tofu.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri.
- Mittaa jeera, korianteri, kurkuma ja chilijauhe samalle pienelle lautaselle.
- Kuumenna 2 ruokalusikallista öljyä paistinpannulla ja paista tofupaloja, kunnes ne tummuvat hieman pinnasta. Siirrä sivuun lautaselle.
- Lisää pannuun ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää valmiiksi mitatut mausteet ja jatka kuumentamista miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia.
- Ripottele vehnäjauhot ja sekoita ne sipuliseoksen joukkoon. Lisää sitten vesi ja suola ja sekoita. Peitä kannella tai foliolla ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Soseuta kastikepohja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja kaada takaisin pannulle. Lisää kerma. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä enää.
- Lisää ruskistetut tofupalat joukkoon ja koristele halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa viljalisäkkeen tai keitetyn riisin kera.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 192 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 6.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 8.8 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Natrium 307.9 mg
- Kalsium 260.9 mg
- Rauta 4.6 mg
- C-vitamiini 6.1 mg
Pääraaka-aineet
-
5 gVehnäjauho, valkoinen
-
2.5 rklMausteet, currya
-
15 gValkosipuli
-
250 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
50 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gSipuli
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
3 rklRypsiöljy
-
20 gInkivääri