Lempeä vegecurry (Tofu korma)

Korma on lempeän mausteinen curry, jota voi halutessaan terästää lisäämällä chilin määrää. Kormaan sopii tofun lisäksi myös muut proteiininlähteet, esim. kikherneet.

4 annosta

Valmistusohje

400–500 g kiinteää tofua
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
1 rkl kuivattua korianteria
0,5 tl kurkumaa
0,25–0,5 tl chilijauhetta
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl kermaa tai kasvipohjaista vaihtoehtoa
(tuoretta korianteria koristeluun)

  1. Painele tofua talouspaperipalojen välissä, jotta siitä irtoaa ylimääräinen neste. Kuutioi tofu.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri.
  3. Mittaa jeera, korianteri, kurkuma ja chilijauhe samalle pienelle lautaselle.
  4. Kuumenna 2 ruokalusikallista öljyä paistinpannulla ja paista tofupaloja, kunnes ne tummuvat hieman pinnasta. Siirrä sivuun lautaselle.
  5. Lisää pannuun ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää valmiiksi mitatut mausteet ja jatka kuumentamista miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia.
  6. Ripottele vehnäjauhot ja sekoita ne sipuliseoksen joukkoon. Lisää sitten vesi ja suola ja sekoita. Peitä kannella tai foliolla ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  7. Soseuta kastikepohja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja kaada takaisin pannulle. Lisää kerma. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä enää.
  8. Lisää ruskistetut tofupalat joukkoon ja koristele halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa viljalisäkkeen tai keitetyn riisin kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 192 kcal/annos
  • Rasva 14.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 6.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 8.8 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 307.9 mg
  • Kalsium 260.9 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 6.1 mg