Lihapullat, haudutetut valkosipuliperunat ja ruskea kastike

5 annosta

Valmistusohje

Lihapullat

400 g jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Sekoita jauhelihan joukkoon korppujauhot, kermaviili, hienonnettu sipuli, kananmuna ja mausteet.

Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia leivinpaperin päälle. Paista kypsiksi 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile valkosipuliperunoiden ja ruskean kastikkeen kanssa.

Vinkki! 1/3:n jauhelihasta voi korvata raastetuilla kasviksilla tai juureksilla.

Haudutetut valkosipuliperunat

8-10 perunaa
1 iso sipuli
3 rkl öljyä
3 dl kasvislientä
4 valkosipulinkynttä
mustapippuria

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja hauduta öljyssä kattilassa.

Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten perunaviipaleet ja hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen.

Mausta murskatulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa vielä pieni tilkka nestettä, jotta saat parhaat maut talteen.

Ruskea kastike

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kiehuvaa vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Sulata voi paistinpannussa ja lisää ripotellen vehnäjauhot. Ruskista jauhot lastalla käännellen.

Kaada joukkoon kiehuva vesi samalla sekoittaen. Mausta kastike ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta muuta minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

Voit tarjoilla kastikkeen erikseen tai lisätä lihapullat kastikkeen joukkoon.

  • Energia 697 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.4 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 70.7 mg
  • Natrium 10943.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.4 g
  • Proteiini 30 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 25 g
  • Rasva 46.8 g