Valmistusohje

2 litraa valmista teetä
1 huolellisesti pesty, viipaloitu sitruuna (tai kaksi)
kourallinen huuhdeltuja mintunlehtiä
2-3 dl hunajaa tai sokeria
runsaasti jääpaloja

1. Valmista tee: Kaada kuuma vesi teelehtien tai teepussien päälle ja anna teen
hautua noin 10 minuuttia. Jos käytät teelehtiä, siivilöi juoma.
2. Lisää teehen sitruunanviipaleet ja mintunlehdet.
3. Anna maustua peitettynä huoneenlämmössä ainakin 5 tuntia, enintään yön yli.
4. Siivilöi juoma ja lisää hunaja tai sokeri vähitellen joukkoon.
5. Sekoittele ja maista, onko tee sopivan makeaa.
6. Lisää juomaan paljon jääpaloja, ne laimentavat teen sopivasti.

Voit koristaa juomalasit mintunlehdillä ja sitruunaviipaleilla.

Ainesosat

  • 20 dl
    Tee
  • 120 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 7 rkl
    Minttu, tuore
  • 2 1/2 dl
    Hunaja

Reseptin ravintosisältö

Energia 297 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 31.6 mg
  • Natrium 7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 70 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 74.6 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.3 g
Jaa sivu