Valmistusohje

300 g naudan tai broilerin maksaa ohuina suikaleina
1 rkl ruokaöljyä
1 punainen paprika suikaleina
1 pieni purjo renkaina
1 porkkana tulitikun kokoisina suikaleina
2 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
1 cm pala tuoretta inkivääriä hienona raasteena tai 1 tl inkiv.jauhetta
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta

Kastike:
4 rkl soijakastiketta
1 rkl ananasmehua
1 tl seesamöljyä (ei välttämätön)
1 tl sokeria

  1. Paista maksasuikaleita kuumassa öljyssä pannulla noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet.
  2. Ota pois pannulta.
  3. Laita paprika, purjo ja porkkana pannuun.
  4. Paista noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
  5. Lisää valkosipuli, inkivääri, pippuri tai chili sekä maksa-suikaleet. Jatka kypsentämistä 1 minuutti.
  6. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja kaada seos pannulle samalla sekoittaen.

    Tarjoa välittömästi riisin tai nuudelien kanssa seesaminsiemenillä koristeltuna.

Ainesosat

  • 300 g
    Maksa, naudan
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 170 g
    Paprika, keskiarvo
  • 120 g
    Purjosipuli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 3 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1/5 tl
    Cayennepippuri
  • 4 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 1 rkl
    Täysmehu, ananastäysmehu
  • 1 tl
    Öljy, seesami
  • 1 tl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 181 kcal/annos
  • C-vitamiini 108 mg
  • Rauta 7.6 mg
  • Kalsium 38.2 mg
  • Natrium 1124.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
  • Proteiini 15.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 7.6 g
Jaa sivu