Mansikka-basilikavesi

G
5 annosta

Valmistusohje

6–8 mansikkaa
kourallinen tuoretta basilikaa
1 litra vettä

  1. Halkaise mansikat.
  2. Lisää ainekset kannuun tai pulloon ja kaada kylmä vesi päälle.
  3. Vesi saa maustua jääkaapissa puolesta tunnista vuorokauteen riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat.
  4. Säilytä jääkaapissa. Lisää halutessasi jääpaloja ennen tarjoilua.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 20 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 34.4 mg
  • Natrium 3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.7 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g