Mansikka-basilikavesi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/1e21109d-cbc4-47e4-8275-cdf0b037a69f.jpg
Mansikka-basilikavesi
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
Valmistusohje
6–8 mansikkaa
kourallinen tuoretta basilikaa
1 litra vettä
- Halkaise mansikat.
- Lisää ainekset kannuun tai pulloon ja kaada kylmä vesi päälle.
- Vesi saa maustua jääkaapissa puolesta tunnista vuorokauteen riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat.
- Säilytä jääkaapissa. Lisää halutessasi jääpaloja ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 20 kcal/annos
- C-vitamiini 26.1 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 34.4 mg
- Natrium 3 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.7 g
- Proteiini 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Pääraaka-aineet
-
200 gmansikoita (6-8 mansikkaa)
-
40 gtuoretta basilikaa (kourallinen)
-
1000 gvettä (1 litra)