Valmistusohje

1 kg (n. 2 l) mansikoita
500-700 g (6-8 dl) sokeria tai
500 g hillosokeria ja ½ dl vettä

Sokerilla valmistettava hillo:
1. 
Pane peratut marjat ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan.
2. Anna marjojen mehustua muutama tunti viileässä.
3. Kuumenna mehustuneita marjoja hitaasti kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä.
4. Älä sekoita marjoja vaan ravistele kattilaa välillä, jottei hillo pala pohjaan.
5. Kuori vaahto reikäkauhalla.

Tölkitä hillo kuumana hyvin pestyihin tölkkeihin piripintaan.
Sulje välittömästi.

Hillosokerilla valmistettava hillo:
1.
Mittaa puhdistetut marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna hitaasti.
2. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen, kun vesihöyryä alkaa nousta.
3. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä hilloa kevyesti noin 10 minuuttia välillä kattilaa ravistaen.
4. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia kattilassa.
5. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta marjat jakautuvat tasaisesti hilloon.
6. Kuori vaahto hillon pinnalta.

Tölkitä heti ja sulje tölkit välittömästi.

Kommentit (6)

  1. Hei. Saako pinnalta homehtunutta mansikkahilloa syödä ? T. Nina

    • Kiitos viestistä. Homeista hilloa ei suositella syötäväksi. Näkymätön homerihmasto on levinnyt koko tuotteeseen. Monet homeet tuottavat kasvaessaan syöpää aiheuttavia homemyrkkyjä.

  2. Viimesistä mansikoista keitin hilloa, hyvin onnistunut teidän reseptillä:)

    • Kiitos positiivisesta palautteesta!

  3. Eikö mansikoita voisi survoa hilloa varten kuten pakasteeseen ?

    • Kiitos viestistä. Kyllä voi soseuttaa. Joukkoon suositellaan 1 dl sokeria mansikkakiloa kohti, jolloin maku, väri ja C-vitamiini säilyvät paremmin. Pakkauksen koko on hyvä valita siten, että sulatettaessa käyttää koko marjamäärän kerralla. Siten ei tule turhaa hävikkiä. Maukasta kesän jatkoa!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu