Mansikkapehmis
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/Banaanipehmis.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- FODMAP
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
2 kypsää banaania
2 dl pakaste mansikoita
½ sitruunan mehu
Paloittele reilusti kypsät banaanit, siirrä pakastimeen ja anna jäätyä. Laita jäiset banaanin palat ja mansikat sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon ja anna sulaa noin 10 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja aja tasaiseksi massaksi. Tarjoile heti.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
122
kcal/annos
- C-vitamiini 54.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 22.3 mg
- Natrium 1.6 mg
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Sokerit 19 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
- Proteiini 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 0.5 g
Ainesosat
-
2 kplBanaani, punnittu kuorineen
-
150 gMansikka
-
0.5 keskikokoinenSitruuna, raaka