Marjapannukakku

G
8 annosta

Valmistusohje

5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa
1 l vaniljan makuista soijajuomaa
1 dl soijagurttia
0,5 dl rypsiöljyä
3 dl marjoja (tuoreita tai pakastettuja mustikoita ja vadelmia)

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa syvä uuninpelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita kulhossa jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää soijajuoma, soijagurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja varmista, ettei taikinassa ole jauhopaakkuja.
  3. Kaada taikina uuninpellille ja ripottele marjat päälle. Paista pannaria uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hieman
    ennen tarjoamista.
  • Energia 403 kcal/annos
  • Rasva 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 70.1 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 112.1 mg
  • Kalsium 194.8 mg
  • Rauta 6.5 mg
  • C-vitamiini 2.8 mg