Ainesosat

  • 260 g
    Hedelmäsalaattisäilyke, sokeriliemessä
  • 2 dl
    Marja, keskiarvo
  • 1 1/2 pieni annos (100.0 g)
    Banaani, kuorittu
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (80.0 g)
    Kiivi, kuorittu
  • 2 pieni annos (100.0 g)
    Mandariini, kuorittu
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 4 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1/2 tl
    Kardemumma
  • 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tsp
    Inkivääri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 224 kcal/annos
  • C-vitamiini 45.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 63 mg
  • Natrium 15.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 29.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.6 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Rasva 9.5 g

Valmistusohje

1 prk säilykehedelmiä
2 dl pakastemarjoja esim. mansikoita
1-2 banaania
1-2 kiiviä
2 mandariinia

liemi:
2 dl säilykehedelmien mehua tai vettä
½ dl sokeria
1 tl inkivääriä
1tl kardemummaa
½ tl kanelia

lisäksi:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermaa
piparkakkumaustetta
ripaus sokeria

  1. Valmista sokeri-mausteliemi: kiehauta vesi, sokeri ja mausteet.
  2. Jäähdytä liemi.
  3. Lisää sekahedelmien joukkoon marjat, viipaloidut banaanit ja kiivit sekä paloitellut mandariinilohkot.
  4. Lisää joukkoon jäähtynyt liemi.

Anna salaatin maustua kylmässä vähintään tunnin ajan.
Vaahdota kerma ja mausta se.

Jaa sivu