Mausteinen kirjolohikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Martat_mausteinen_lohikeitto_vaaka.jpg
Mausteinen kirjolohikeitto
Kirjolohikeitto saa lisämakua fenkolista, tomaattipyreestä ja paprikajauheesta. Valitse Pohjoismaissa kasvatettu kirjolohi, joka on kasvatettu vastuullisesti.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
0,5 kg kirjolohifileetä
0,5 kg sipulia
3 valkosipulinkynttä
150 g fenkolia
1–2 rkl oliiviöljyä
120 g tomaattipyreetä
1,5–2 tl paprikajauhetta
1 l vettä
0,5 limen mehu ja raastettu kuori
1 tl suolaa
- Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipuli hienoksi.
- Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Lorauta kattilaan öljyä, anna lämmetä ja freesaa sipulit, valkosipuli ja fenkoli pehmeäksi.
- Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe ja freesaa vielä hetki. Lisää vesi, limen mehu ja kuori sekä suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa kirjolohifileestä nahka pois. Paloittele kala reilun kokoisiksi kuutioiksi ja ripottele päälle hiukan suolaa.
- Lisää kalakuutiot kattilaan ja sammuta liesi. Anna kirjolohen kypsyä jälkilämmössä.
Tämän ohjeen Martoille on antanut Ravintolakoulu Perhon opettajalta Karri Rautsola. Ohje on julkaisu alunperin Martat-lehdessä 02/2019.
1.47 kg CO2 ekv
- Energia 343 kcal/annos
- Rasva 21.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 24.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
- Sokerit 10.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 734.2 mg
- Kalsium 242 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 32.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 kplLimetit
-
1000 gVesi, vesijohtovesi
-
2 tlPaprika
-
120 gTomaattisose, tomaattipyree
-
2 rklOliiviöljy
-
150 gFenkoli
-
3 kplValkosipuli
-
500 gSipuli
-
500 gKirjolohifilee