Mausteinen kirjolohikeitto

Kirjolohikeitto saa lisämakua fenkolista, tomaattipyreestä ja paprikajauheesta. Valitse Pohjoismaissa kasvatettu kirjolohi, joka on kasvatettu vastuullisesti.

G
4 annosta

Valmistusohje

0,5 kg kirjolohifileetä 
0,5 kg sipulia 
3 valkosipulinkynttä 
150 g fenkolia 
1–2 rkl oliiviöljyä 
120 g tomaattipyreetä 
1,5–2 tl paprikajauhetta 
1 l vettä 
0,5 limen mehu ja raastettu kuori 
1 tl suolaa 

  1. Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipuli hienoksi.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Lorauta kattilaan öljyä, anna lämmetä ja freesaa sipulit, valkosipuli ja fenkoli pehmeäksi.
  3. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe ja freesaa vielä hetki. Lisää vesi, limen mehu ja kuori sekä suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. 
  4. Leikkaa kirjolohifileestä nahka pois. Paloittele kala reilun kokoisiksi kuutioiksi ja ripottele päälle hiukan suolaa.
  5. Lisää kalakuutiot kattilaan ja sammuta liesi. Anna kirjolohen kypsyä jälkilämmössä. 

Tämän ohjeen Martoille on antanut Ravintolakoulu Perhon opettajalta Karri Rautsola. Ohje on julkaisu alunperin Martat-lehdessä 02/2019.

Hiilijalanjälki
1.47 kg CO2 ekv
  • Energia 343 kcal/annos
  • Rasva 21.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 24.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 734.2 mg
  • Kalsium 242 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 32.5 mg