Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Neljän viljan hiutale
  • 1 dl
    Seesaminsiemen, kuorineen
  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 1 dl
    Pellavansiemen, kokonainen
  • 2 1/2 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 tl
    Fenkolin siemeniä
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 678 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 5.9 mg
  • Kalsium 377 mg
  • Natrium 744.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.8 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.9 g
  • Proteiini 18.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Rasva 51.5 g

Valmistusohje

1 ½ dl Neljän viljan hiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl fenkolin siemeniä hienonnettuna
4 dl haaleaa vettä
1 dl öljyä

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää vesi ja öljy.
  3. Sekoita tasaiseksi puuromaiseksi taikinaksi.
  4. Anna taikinan tekeytyä 5-10 minuuttia.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä pellin kokoiseksi, tasaiseksi levyksi.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 10 minuuttia.
  7. Ota pelti uunista, pistele ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
  8. Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
Jaa sivu