Valmistusohje

2 l tuoreita (tai 4–5 dl pakastettuja) suppilovahveroita
1–2 sipulia pilkottuna

liemi:
noin 2 dl vettä
1 ½ dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
vajaa tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria

  1. Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan, kiehauta ja laita puhdistetut, pilkotut sienet ja sipulit mukaan kiehumaan.
  2. Keitä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita.

    Annoksesta tulee reilu puoli litraa.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 68 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
  • Sokerit 13 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 162.8 mg
  • Kalsium 12.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 3.9 mg