Valmistusohje

2 l tuoreita (tai 4–5 dl pakastettuja) suppilovahveroita
1-2 sipuli pilkottuna

liemi:
noin 2 dl vettä
1 ½ dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria

  1. Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan, kiehauta ja laita puhdistetut, pilkotut sienet ja sipulit mukaan kiehumaan.
  2. Keitä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon sekoitellen hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita.

    Annoksesta tulee reilu puoli litraa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
  • Sokerit 13 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 162.8 mg
  • Kalsium 12.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 3.9 mg