Ainesosat

  • 20 dl
    Kantarelli
  • 1 1/2 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 dl
    Balsamiviinietikka
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1/2 tl
    Maustepippuri, jauhettu
  • 3/4 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 205 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.7 mg
  • Rauta 6 mg
  • Kalsium 36.5 mg
  • Natrium 488.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Sokerit 39.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 53.7 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.1 g

Valmistusohje

2 l tuoreita (tai 4–5 dl pakastettuja) suppilovahveroita
1–2 sipulia pilkottuna

liemi:
noin 2 dl vettä
1 ½ dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
vajaa tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria

  1. Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan, kiehauta ja laita puhdistetut, pilkotut sienet ja sipulit mukaan kiehumaan.
  2. Keitä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita.

    Annoksesta tulee reilu puoli litraa.

 

Jaa sivu