Valmistusohje

2 l tuoreita (tai 4–5 dl pakastettuja) suppilovahveroita
1–2 sipulia pilkottuna

liemi:
noin 2 dl vettä
1 ½ dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
vajaa tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria

  1. Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan, kiehauta ja laita puhdistetut, pilkotut sienet ja sipulit mukaan kiehumaan.
  2. Keitä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita.

    Annoksesta tulee reilu puoli litraa.

 

Ainesosat

  • 20 dl
    Kantarelli
  • 1 1/2 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 dl
    Balsamiviinietikka
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1/2 tl
    Maustepippuri, jauhettu
  • 3/4 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 68 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 12.2 mg
  • Natrium 162.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 13 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g
Jaa sivu