Valmistusohje

2 rkl rasvaa
3 – 4 rkl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
1/2 tl suolaa
2 kovaksi keitettyä munaa

  1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Lisää jauhot hyvin sekoittaen rasvaan.
  3. Lisää kylmästä maidosta heti puolet, sekoita hyvin ja anna kiehua, kunnes kastike on tasaisesti saonnut.
  4. Lisää loppu neste ja hauduta 5 – 10 minuuttia.
  5. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon hienonnetut munat.

    Tarjoa munakastiketta esim. savukalan tai keitettyjen kasvisten kanssa.
  • Kastikkeen voi saostaa myös osanestesuurustuksella, jolloin rasvaa ei käytetä ollenkaan.
    Lisää tällöin pariin desilitraan maitoa jauhot hyvin sekoittaen ja kaada suurus vähitellen kuumaan maitoon koko ajan sekoittaen.
    Kypsennä kuten edellä.

 

Ainesosat

  • 2 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3.5 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 0.5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 kpl
    Kananmuna, keitetty

Reseptin ravintosisältö

Energia 177 kcal/annos
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 416.4 mg
  • Kalsium 168.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 1.4 mg

Kommentit (1)

  1. Tämän kanssa keitetyt perunat ja pinaattiohukaiset,nam!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu