Valmistusohje

20 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
14-16 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: sokeria

  1. Valmista taikina tavallisen vehnätaikinan tapaan.
  2. Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin noin 20 palaan.
  4. Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
  5. Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi.
  6. Kypsennä padassa kuumassa rasvassa, noin 180°C:ssa  molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  7. Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  8. Kierittele ne lämpiminä sokerissa.

    Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen.
    Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin.

 

Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Kardemumma
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 15 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 126 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 20.1 mg
  • Natrium 52.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 2.7 g
Jaa sivu