Valmistusohje

35 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
14-16 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: sokeria

  1. Valmista taikina tavallisen vehnätaikinan tapaan.
  2. Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin 17-18 palaan.
  4. Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
  5. Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi.
  6. Kypsennä padassa kuumassa rasvassa, noin 180°C:ssa  molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  7. Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  8. Kierittele ne lämpiminä sokerissa.

    Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen.
    Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 144 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 23 mg
  • Natrium 59.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 3 g