Mutapiirakka mustapavuista

Piirakka on mehevä, maukas ja terveellinen vaihtoehto makeannälkään, makupala kahvin tai teen kera. Kaksinkertaisesta taikinasta tulee pieni uunipellillinen.

G
16 annosta

Valmistusohje

1 tlk (á 400 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä 
3 kananmunaa 
1 dl öljyä 
1 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
1,5 dl (ruoko)sokeria 
100 g tummaa suklaata 
1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouhittuna 

  1. Valuta ja huuhtele mustapavut. Yhdistä ne munien, öljyn, kaakaojauheen ja sokereiden kanssa kulhoon ja soseuta tasaiseksi massaksi. 
  2. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja kääntele pähkinöiden kanssa taikinaan. 
  3. Levitä seos öljyllä siveltyyn, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm) tai pyöreään piirasvuokaan (halkaisija 26 cm). 
  4. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 min, kunnes kakun keskiosa on juuri ja juuri kypsynyt.
  5. Anna jäähtyä ennen paloittelua. Piirakan rakenne on lämpimänä pehmeä, se jähmettyy jääkaapissa. 
  6. Tarjoa mutapiirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen ja vadelmien kanssa. 

Vinkki! Saat vegaanisen piirakan, kun käytät taikinaan kananmunien sijaan 1,25 dl omenasosetta tai -hilloa. Vähennä taikinan sokerimäärää, jos omenalisässä on sokeria. Tarkista myös suklaan vegaanisuus. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
  • Energia 179 kcal/annos
  • Rasva 13.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.7 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 13.2 mg
  • Kalsium 16.7 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 0 mg