Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Siirappi
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 50 g
    Hiiva
  • 3 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 7 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 151 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 38.5 mg
  • Natrium 130.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.1 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 3.1 g

Valmistusohje

noin 20 sämpylää

5 dl maitoa tai piimää
1 dl kuivattuja tai pakastettuja nokkosia
1 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl öljyä
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja

  1. Jos käytät kuivattuja nokkosia, liota niitä lämpimässä maidossa tai piimässä noin 1 tunti.
  2. Lisää seokseen mausteet, öljy ja pieni määrä jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
  3. Lisää jauhoja vähitellen alustaen taikinaa.
  4. Anna kohota.
  5. Leivo kohonneesta taikinasta noin 20 sämpylää.
  6. Kohota uudelleen sämpylöinä.
  7. Paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia.

 

Jaa sivu