Ainesosat

  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Sokeri
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 4 rkl
    Marjahillo, keskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 209 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 84.2 mg
  • Natrium 168.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 13.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Rasva 11.7 g

Valmistusohje

2 munaa
1 dl sokeria
100 g rasvaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte: hilloa tai marjoja

  1. Vatkaa sulatettu, jäähtynyt rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  3. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  4. Paista ohukaispannussa miedolla lämmöllä vajaa ruokalusikallinen taikinaa ohukaista kohti.
  5. Laita kaksi jäähtynyttä ohukaista päällekkäin ja hilloa/marjoja väliin.
  6. Ripottele pinnalle tomusokeria.

 

Jaa sivu