Valmistusohje

2 keskikokoista hapanta omenaa (kotimainen tai Jonagold)
1 fenkoli (n. 300 g)
1 pieni appelsiini
2 rkl öljyä
ripaus suolaa

1.Huuhdo omenat ja fenkoli. Poista omenoista kota omenaporalla ja suikaloi omenat ohuiksi tikuiksi.
2.Leikkaa fenkolin sormimaiset varret pois. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa puoliksi ja suikaloi ohueksi suikaleiksi.
3.Siirrä omenatikut ja fenkolisuikaleet kulhoon.
4.Purista appelsiinista mehu kasvisten joukkoon, lisää öljy ja suola.
5.Sekoita puhtain käsin rutistellen ja anna salaatin maustua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos fenkolin tillimäiset tupsut ovat hyväkuntoiset, lisää ne salaattiin. Kovat varret voit käyttää maustamaan liemiä tai kalakeittoa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 47.5 mg
  • Kalsium 21.6 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 16 mg

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!