Valmistusohje

 

2 keskikokoista hapanta omenaa (kotimainen tai Jonagold)
1 fenkoli (n. 300 g)
1 pieni appelsiini
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

  1. Huuhdo omenat ja fenkoli. Poista omenoista kota omenaporalla ja suikaloi omenat ohuiksi tikuiksi. Leikkaa fenkolin sormimaiset varret pois. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa puoliksi ja suikaloi.
  2. Siirrä omenatikut ja fenkolisuikaleet kulhoon. Purista appelsiinista mehu kasvisten joukkoon, lisää öljy ja suola. Sekoita puhtain käsin rutistellen ja anna salaatin maustua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos fenkolin tillimäiset tupsut ovat hyväkuntoiset, lisää ne salaattiin. Kovat varret voit käyttää maustamaan liemiä tai kalakeittoa.

Kotimainen omena sopii monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 66 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 16 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 21.6 mg
  • Natrium 47.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 3.6 g
Jaa sivu